ЕКОНОМІЧНА ОЦІНКА СТАНУ ТА ПЕРСПЕКТИВ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ІНТЕГРОВАНИХ КОРПОРАТИВНИХ СИСТЕМ

Автор(и)

  • Валентина Куцик Львівський торговельно-економічний університет м. Львів,

Ключові слова:

інтегрована корпоративна система, інвестиційна діяльність, ефективність інвестиційної діяльності інтегрованих корпоративних систем

Анотація

Вступ. Актуальність статті полягає у необхідності дослідження інвестиційної діяльності інтегрованих корпоративних систем, що сприятимуть зростанню ефективності національної економіки. Метою статті є аналіз ефективності та перспектив інвестиційної політики інтегрованих корпоративних систем з метою формування нового вектора розвитку економіки в умовах зростаючої глобалізації та концентрації капіталу, визначення перешкод, що стоять на шляху зростання прямих та капітальних інвестицій в основні складові інтегрованих систем: промислові підприємства та фінансові установи. Методи. Застосовано аналітичні та експертні методи дослідження, що дозволяють у повній мірі висвітлити шляхи досягнення поставленої мети.Обʹєктами дослідження слугували діючі в Україні інтегровані корпоративні системи: фінансово-промислові групи, концерни та корпорації. Результати. Визначення стану національної економіки через напрями інвестиційних потоків у інтегрованих корпоративних системах. Формування основних інвестиційних моделей, які характерні для великих обʹєднань підприємств та фінансових систем, в розрізі галузевих та територіальних особливостей. Окреслення переліку основних проблем, що перешкоджають зростанню інвестиційної привабливості інтегрованих корпоративних систем в Україні. Перспективи проведеного дослідження, сформовані на основі аналізу статистичних даних окремих нтегрованих корпоративних систем та праць фахівців з економіки та корпоративного права, полягають, насамперед, у державній підтримці існуючих у цих системах інвестиційних проектів, створенні сприятливих правових та економічних умов для залучення як вітчизняного, так і іноземного капіталу.

Біографія автора

Валентина Куцик, Львівський торговельно-економічний університет м. Львів

д.ф., доцент кафедри економіки

Посилання

Magdalena Rosińska Bukowska Rola korporacji transnarodowych w procesach globalizacji : MASZYNOPIS. 2006. 33 с.

Деньга С. Облік інвестицій. Бухгалтерський облік і аудит. 2014. №.12. С. 3-16.

Дудчик О.Ю., Іванісова А.В., Гарькава Т.Л. Проблеми правового регулювання іноземного інвестування. Научные труды SWorld. 2014. №.1. Т. 26. С. 60-64.

Захарін С.В. Інвестиційне забезпечення інноваційно-технологічного розвитку економіки : монографія. Київ : КНУТД, 2011. 344 с.

Сайт «Мотор-Січ». Режим доступу : http://www.motorsich.com/ukr/.

Сайт концерну «Укроборонпром». Режим доступу : http://ukroboronprom.com.ua/uk/.

Сайт корпорації «Електрон». Режим доступу: http://electron.ua/.

Сайт фінансово промислової групи «Систем Кэпитал Менеджмент». Режим доступу:www.scm.com.ua/uk.

ФПГ в сучасних умовах. Режим доступу: http://companies.kontrakty.ua/img/holding_schemes/00000009.png.

Инвестиционная газета. ТОП-100. Рейтинг лучших компаний Украины. Бизнес-группы Украины. 2009. №2. С. 24-28.

Ильенкова С.Д. Инновационный менеджмент. Москва : Банки и биржи, ЮНИТИ, 2000. 398 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-10-13

Як цитувати

Куцик, В. (2017). ЕКОНОМІЧНА ОЦІНКА СТАНУ ТА ПЕРСПЕКТИВ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ІНТЕГРОВАНИХ КОРПОРАТИВНИХ СИСТЕМ. Економічний дискурс, (4), 75–83. вилучено із http://ed.pdatu.edu.ua/article/view/127589

Номер

Розділ

Статті