АНАЛІЗ ІДЕНТИФІКАЦІЇ ОЗНАК МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВОЮ БЕЗПЕКОЮ МОЛОКОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Хоменко, Олександр (Економічний дискурс, 2019)
Вступ. На сьогоднішній день постійні перепади економіки призводять до появи ризиків та загроз, які ведуть до збільшення небезпеки стосовно фінансової сфери діяльності молокопереробних підприємств. Ідентифікація ознак механізму управління фінансовою безпекою дасть можливість виявити зв’язки між фінансовими показниками діяльності, їх фінансової стійкості та платоспроможності та ефективною нейтралізацією фінансових ризиків та загроз. Методи. Методологічною основою дослідження є діалектичний метод наукового пізнання. Дослідження здійснювалось за допомоги методів інтегрального аналізу, узагальнення, статистичного. Результати. Проведений аналіз фінансових результатів діяльності молокопереробних підприємств дав змогу виявити тенденції фінансових показників, проаналізувати рівень фінансової безпеки підприємств, дослідити роботу менеджерів щодо використання потенціалу підприємств, забезпечення потреб у господарському і діловому розвитку, інтересів учасників управління, підвищення рівня конкурентоспроможності та дозволить розробити механізми управління фінансовою безпекою молокопереробних підприємств України. На основі проведеної інтегральної оцінку фінансового стану досліджуваних підприємств відображено інтереси учасників, а отриманий інтегральний показник фінансового стану характеризує інвестиційну привабливість підприємств. Перспективи. Одержані результати дозволили окреслити рівень фінансової безпеки молокопереробних підприємств, розробити механізми управління фінансовою безпекою, що може бути використано молокопереробними підприємствами України.