МЕТОДИКА ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ МОНІТОРИНГУ ЕКОНОМІЧНОГО СТАНУ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - Тарасевич, Анна (Економічний дискурс, 2016)
Актуальність. Побудова комплексної системи моніторингу економічного стану промислового підприємства як фактора підвищення його прибутковості і засобу підтримки прийняття управлінських рішень. Мета. Запропонувати модель системи моніторингу економічного стану підприємства, що враховує специфіку його діяльності та постановку рекомендацій щодо прийняття управлінських рішень. Методи. Метод деталізації та синтезу; експертні методи; статистичні методи багатовимірного аналізу; імітаційне моделювання. Результати. Розроблена модель системи моніторингу економічного стану підприємства дозволяє отримати не тільки значення інтегрального показника, а й прогнозні значення показника, що характеризує результат діяльності підприємства, а отже являє прямий інтерес для його керівництва. Перспективи. Отримані в роботі результати спрямовані на вирішення наукової задачі, що полягає в розвитку науково-методичних підходів до побудови системи моніторингу на промисловому підприємстві та розробці практичних рекомендацій щодо вдосконалення його інструментарію, спрямованого на забезпечення досягнення цілей діяльності підприємства в поточному та перспективному періодах.