ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ ФІНАНСОВИХ РЕСУРСІВ ПІДПРИЄМСТВА - Громова, Анастасія; Пилипишина, Ірина; Носковська, Анна (Економічний дискурс, 2015)
Актуальність. Здатність фінансових ресурсів трансформуватись у матеріальні, інтелектуальні, технічні, інноваційні та інші види ресурсів обумовлює їх вагомість у фінансово- господарській діяльності підприємства. Фінансові ресурси підприємств є одними із найважливіших видів ресурсів, але досить складним для дослідження. За таких умов важливим стає застосування сучасних механізмів, принципів, ефективних методів, інструментів в процесі формування та використання фінансових ресурсів підприємства. Методи. У статті використовувалися методи спостереження, аналізу, порівняння, узагальнення. Результати. Досліджено основи формування та використання фінансових ресурсів підприємства. Обгрунтовано зміст поняття фінансові ресурси, їх роль для підприємства та структуру. Визначено та систематизовано основні етапи управління формуванням фінансових ресурсів, а також напрями ефективного управління як формуванням, так і використанням фінансових ресурсів. Перспективи. Можливість найефективнішого використання підприємством фінансових ресурсів для отримання ним максимального прибутку.